Hyppää pääsisältöön

Facebookin uutisvirrassa tuntemattomien päivityksiä – tästä se johtuu

Jos Facebook-kaverisi tykkää sellaisen henkilön päivityksestä, joka ei ole kaverisi, päivitys saattaa silti nousta uutisvirtaasi.

Facebookin selailua puhelimella // Kuva: EPA / Luong Thai Linh

Facebookin käyttäjät ovat huomanneet, että uutisvirtaan saattaa ilmestyä päivityksiä tuntemattomilta. Syy näihin päivityksiin on se, että joku käyttäjän Facebook -kavereista on tykännyt niistä.

– Kun tällaista tapahtuu, on aina olemassa yhteys jonkin Facebook-kaverisi ja sen henkilön välillä, jonka päivityksen näet, kertoo Facebookin Pohjoismaiden-PR-toimiston edustaja Jan Fredriksson Tukholmasta Yle Uutisille.

Fredriksson kertoo, että Facebook kehittää jatkuvasti uutissyötettä, jotta se sisältäisi mahdollisimman olennaisia päivityksiä Facebookin käyttäjille.

Jos päivitys saa paljon tykkäyksiä tai kommentteja, se voi nousta uutisvirrassa uudelleen esille, vaikka se olisi vanhakin. Myös päivityksen tyyppi, eli onko päivitys esimerkiksi kuva vai tilapäivitys, vaikuttaa sen sijoittumiseen aikajanalle.

Käyttäjät voivat vaikuttaa vain rajallisesti uutissyötteen muodostumiseen seuraavin tavoin:

1. Klikkaa päivityksiä epäkiinnostaviksi yksitellen

Yksittäisiä päivityksiä klikkaamalla voi poistaa niitä virrasta. Jokaisen päivityksen oikeassa yläkulmassa on merkki, josta voi ilmoittaa, mikäli ei halua nähdä joko päivityksiä joltakin tietyltä henkilöltä tai linkkijakoja joltakin tietyltä taholta.

2. Lopeta kokonaan henkilön, sivun tai ryhmän seuraaminen
Jos jonkun tahon toimet näkyvät rasittavan usein uutissyötteessä, voi kyseisen tahon profiilisivulla lopettaa henkilön seuraamisen klikkaamalla "seurataan" kansikuvan oikeasta laidasta.

3. Vaihda koko uutissyötteen asetuksia

Facebookin vasemman reunan työkalupalkissa kohdassa "uutiset" syötteen voi määrittää näyttämään "suosituimmat" tai "viimeisimmät" tarinat.

Lue myös:

Kääk mikä juttu! – Facebook haluaa eroon klikkien kalastelusta

Facebook – ”Tämä kirjoitus on täyttä lööperiä”

Lähteet: Yle Uutiset