Hyppää pääsisältöön

Facebook-statuksia voi nykyisin muokata - asiantuntijat pelkäävät källejä

Facebookin status-päivityksiä voi nykyisin muokata. Asiantuntijat pelkäävät, että muokkausmahdollisuudella saatetaan huijata kavereita.

Facebookin logo // Kuva: YLE

Vielä jokin aika sitten kirjoitusvirheet Facebookin status-päivityksessä tuntuivat turhauttavilta ymmärrettävästä syystä - ainoa keino muokata mokaa oli poistaa koko päivitys ja postata sitten korjattu versio kokonaan uudelleen. Nykyisin somekansalaisten elämää on helpotettu, kun Facebookin status-päivityksiä kykenee muokkaamaan. Aiemmin Facebookissa on pystynyt muokkaamaan ainoastaan statuksien tai kuvien alle kirjoittamiaan kommentteja.

Uuden muokkausmahdollisuuden myötä asiantuntijat ovat huolestuneet huijaamisen mahdollisuudesta. Käyttäjä saattaa kirjoittaa varsin harmittoman statuksen "kissani on ihana" -tyylisesti. Kun statukseen on kertynyt tykkäyksiä ja kommentteja, käyttäjä voisi aivan hyvin jallittaa kavereitaan muokkaamalla statuksensa epäkorrektiksi tai loukkaavaksi.

Facebookin edustajan mukaan muokkausominaisuus oli pakollinen lisäys, sillä monissa sosiaalisen median palveluissa vastaavanlainen ominaisuus on ollut käytössä jo jonkin aikaa.

- Viimeisin Facebookin päivitys on mielestäni huolestuttava. Kommentti tai tykkäys voidaan nyt vääristää muokkaamalla statusta, tuumaa sosiaalisen median konsultointiyrityksen eSocialMedian edustaja Kieran Hannon.

Hannonin mukaan erityisesti yrityksien kuuluisi nyt olla varuillaan käyttäjien statuksia kommentoidessaan tai niistä tykätessään, sillä vääränlainen toiminta sosiaalisessa mediassa voi saattaa yrityksiä huonoon valoon.

Lähteet: BBC