Hyppää pääsisältöön

Facebook ja Spotify yhteistyöhön - uusi musiikkipalvelu julkaistaan lähiviikkoina?

Amerikkalainen yhteisösivusto ja ruotsalainen musiikkipalvelu yhdistävät voimansa.

YleX:n Facebook-sivu // Kuva: https://www.facebook.com/ylex.fi

Arvostetun Forbes-talouslehden lähteiden mukaan Facebook ja musiikkipalvelu Spotify ovat lyöttäytyneet yhteen ja lähiviikkoina julkaistava palvelu integroisi Spotifyn osaksi Facebookia. Naamakirjan käyttäjät näkisivät etusivuillaan uuden Spotify-logon, jota klikkaamalla musiikkiohjelmisto asentuu koneelle. Tämän jälkeen miljoonat musiikkikappaleet olisivat kuunneltavissa suoraan Facebookista ja pystyisipä niitä kuuntelemaan samanaikaisesti myös ystävien kanssa.

Palvelun virallista nimeä ei lähteiden mukaan ole vielä päätetty. Facebook Music ja Spotify on Facebook ovat tällä hetkellä testauksessa olevan palvelun työnimiä. Uusi yhteistyö tulee toimimaan vain maissa, jossa Spotify on muutenkin saatavilla. Kuten Suomessa.

Forbesin mukaan diilissä ei vaihdu raha ollenkaan, vaan osapuolet saavat hyötynsä muuten. Spotify saa kertarysäyksellä miljoonia uusia käyttäjiä ja Facebook vihdoin sivuillensa musiikkipalvelun, jota se on havitellut jo vuosia. Yhteisöjätin tiedetään yrittäneen hieroa vastaavaa sopimusta lukuisten muidenkin musiikkipalvelujen kanssa. Neuvottelupöydässä on aiempina vuosina ollut mm. Last FM.

Tutustu myös:

YleX:n Facebook-sivu
YleX:n Spotify-soittolista
/ Uuden Musiikin Iltavuoron kokoamat Parasta Nyt! -listat

Lähteet: Forbes