Hyppää pääsisältöön

Facebook: Ei erityisvapauksia huumepoliisille

Facebook on lähettänyt viestin Yhdysvaltain huumepoliisille, jossa se haluaa viranomaisten lopettavan feikkitilien käytön huumerikollisten jahtaamisessa.

Facebook-peukku // Kuva: EPA / Peter DaSilva

Yhteisöpalvelu Facebook on lähestynyt Yhdysvaltain huumepoliisi DEA:ta kirjeellä, jossa pyydetään lopettamaan feikkitilien käyttö huumerikollisten jahtaamisessa.

Facebook kirjoittaa, että valetilit rikkovat palvelun käyttäjäehtoja.

- "Olemme saaneet tietoomme, että huumepoliisi on avannut palveluumme valetilejä, joita käytetään osana rikollisen toiminnan tutkimuksissa, jotka eivät liity millään tavalla Facebookiin. Toivomme, että huumepoliisi lopettaa esiintymisen keksityillä nimillä. Facebook on yhteisö, jossa ihmiset jakavat elämänsä oikeilla nimillään."

DEA:n feikkitilien käyttö tuli julki lokakuun alussa, kun yhdysvaltalainen nainen haastoi huumepoliisin oikeuteen, koska yksi sen agenteista käytti naisen Facebook-kuvia luomassaan feikkiprofiilissa.

Oikeusjutun nostanut nainen on ollut ehdollisessa vankeudessa kokaiinin myymisestä. DEA puolustauikin oikeudessa väittämällä, että nainen epäsuorasti hyväksyi kuviensa käytön tutkimuksissa, koska hänen puhelimensa oli takavarikoitu pidätyksen yhteydessä.

Lue Facebookin kirje Yhdysvaltain huumepoliisille tästä.

Lähteet: Msn news, Buzzfeed