Hyppää pääsisältöön

Facebook alkaa rangaista tykkäyksiä ja jakoja kalastelevia sivuja

Facebook on pyrkinyt parantamaan Newsfeedinsä toimivuutta. Käyttäjiltä tulleen palautteen myötä tykkäyksiä ja jakoja kerjäävät postaukset saavat luvan lähteä.

Facebookin logo // Kuva: YLE

Facebookin Newsfeedin uudistumisen myötä myös postausten näkyvyys käyttäjien uutisvirrassa muuttui. Kommentoiduimmat, tykätyimmät ja jaetuimmat postaukset sinkoavat käyttäjien uutisvirtojen kärkeen, ellei asetuksia käy muuttamassa.

Uutisvirran uudistus teki joistain sivustoista kerjäläisiä – sivustot halusivat sisällöilleen enemmän näkyvyyttä jakoja, tykkäyksiä ja kommentteja anelemalla. Facebookin tutkimusten mukaan tykkäyksiä kerjäävät sisällöt eivät kiinnosta käyttäjiä, vaan ennemminkin ärsyttävät, sillä kalastelupostaukset hukuttavat alleen muun sisällön. Nyt Facebook suunnitteleekin rangaistuksia tällä tavoin toimiville sivustoille.

Facebook kertoo myös saaneensa runsaasti ärsyyntynyttä palautetta käyttäjiltään, mutta korostaa, ettei uutisvirtaan nousevista tykkäyskalasteluista voi syyttää Facebookia itseään. Palaute tulisi sen sijaan ohjata suoraan sisältöä tuottavalle sivustolle.

Lähteet: The Verge, Facebook