Hyppää pääsisältöön

Eurooppalaismuseoista varastettiin arvotauluja - mystinen TV-sarja valjastaa katsojat etsiviksi!

Eurooppalaisena yhteistuotantona syntynyneen tv-sarja The Spiralin markkinointikampanja kohauttaa jälleen. Kuudesta eurooppalaisesta museosta on nimittäin hävinnyt arvotaulu ja ainoastaan katsojat voivat anastetut taulut löytää.

The Spiral-sarjan verkkopelissä etsitään muun muassa kadonnutta Helene Schjerfbeckin taulua. // Kuva: The Spiral: The Game

TV Femillä syyskuun 3. päivänä alkavan viisiosaisen tv-sarjan takana ovat Tanskan, Norjan, Ruotsin, Belgian, Hollannin ja Suomen yleisradiot. Televisiota ja pelimaailmaa yhdistelevän sarjan mystinen markkinointikampanja on jo ehtinyt muun muassa Yleä ei hakkeroitu - viraalikampanja sai suuren huomion.

Uusin tempaus eurooppalaisten näyttelijöiden ohella muun muassa suomalaisen Tommi Korpelan tähdittämän sarjan markkinoinnissa koettiin tänään: taidevarkaus!

Kuudesta eurooppalaisesta museosta on hävinnyt arvotaulu ja ainoa keino löytää kadonneet taideteokset on pelata The Spiralin nettisivuilta löytyvää peliä. Suomen kadonnut teos on Helsingin Didrichsenin taidemuseosta haihtunut Helene Schjerfbeckin Kalifornialainen.

- Kyllä, olemme varastaneet maalaukset. Olemme piilottaneet ne spiral.eu-sivulle. Voit yrittää löytää taulut, mutta ne ovat liikkeessä, kertoo tietokoneella rikollistyyliin muunneltu ääni sivustolle ladatulla videolla.

Ja kyseessä todellakin on peli. Kartta-aukeamalla kuka tahansa voi yrittää paikallistaa tauluja ja selvittää, missä lähin arvoteos paraikaa liikkuu. Ainutkertaisuutta lisää liveroolipelaajien joukko, joka toimii sarjan rytmissä oikeassa maailmassa, kuten mystisinä Facebook-profiileina.

Ja kaikki tämä tulee liittymään suoraan viiden viikon aikana näytettävään tv-sarjaan - esimerkiksi käyttäjien lataamia valokuvia vilahtelee aineistossa, jota tv-sarjan etsijät käyvät läpi etsiessään taidevarasta.

- Tänään auenneen pelin avulla käyttäjät luovat sisältöä sarjaan. Katsojat voivat yrittää etsiä tauluja ja peli tulee edellyttämään myös lähtöä tietokoneen äärestä, ulos oikeaan maailmaan, kertoo Ylen markkinointitiimin Antti Huttunen mielenkiintoisesta tosimaailman, internetin ja tv:n yhdistävästä konseptista.

- Ja joku tavallinen ihminen oikeasti löytää taulut, Huttunen lupaa.

The Spiral alkaa Yle Femillä 3.9. kello 22. Yle TV1 esittää uusinnan 22. syyskuuta alkaen. Sarja on myös katsottavissa Yle Areenassa. Tauluetsintöjä voit puolestaan suorittaa The Spiralin sivuilla.