Hyppää pääsisältöön

Etätyöpäivä – käytännössä lintsausta vai hyödyllistä?

Tänään 21. syyskuuta on vietetty kansallista etätyöpäivää, joka on Suomen ympäristökeskuksen ja ohjelmistovalmistaja Microsoftin järjestämä kampanja. Onko etätyö vain töistä lintsaamista vai onko siitä todellista hyötyä? Tätä pohdittiin YleX:n Etusivu -ohjelmassa.

Tietokone // Kuva: EPA/ RAINER JENSEN

YleX Etusivussa pohdittiin aihetta ja puhelimen päähän saatiin kampanjaa järjestävän Microsoftin Suomen toimiston henkilöstöjohtaja Tytti Bergman.

- Meidän työntekijät ovat ainakin kokeneet, että etätyö on lisännyt heidän tuntumaansa siitä että pystyy joustavammin järjestämään sitä omaa elämää ja yhdistämään työelämää ja muuta elämää toisiinsa, Bergman kertoi.

Microsoftilla tutkitaan henkilöstöjohtajan mukaan säännöllisesti henkilöstön tyytyväisyyttä ja etätyön vaikutukset näkyvät.

- Se on noussut parin viimeisen vuoden aikana, kun olemme eläneet tätä uutta läsnätyönmaailmaa, kuten etätyötä kutsumme. Tyytyväisyys on noussut kymmenen prosenttiyksikköä.

Bergmanin mukaan pelkästään etätyöstä ei yksinään ole hyötyä työnantajalle vaan hyötyä on se, että ihmiset saavat itse yksilöllisesti suunnitella omaa työtänsä ja kokevat saavansa vaikuttaa omaan työhönsä liittyvään päätöksen tekoon.

- Ihmiset ovat motivoituneempia, tyytyväisempiä ja tuloksellisempia. Me ainakin koemme, ettei työn tuottavuus ole laskenut siitä että ihmiset saavat itse vapaammin määritellä sitä työntekemisen aikaa ja paikkaa.

Lähteet: YleX Etusivu