Hyppää pääsisältöön

Erikoinen ruotsalainen yökerhokonsepti aloittaa Suomessa: Pilkku jo yhdeksältä

Bailaa kuin hullu ennen iltayhdeksää, sillä sen jälkeen valot syttyvät ja on aika mennä kottin. Ruotsalainen yritys tuo Tukholmassa menestyneen konseptinsa Suomeen. Aikaiset juhlat on suunniteltu bisnesalan ammattilaisille.

Tanssilattia oli arvatenkin aivan ääriään myöten täynnä. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Suomeen on rantautumassa uusi rajoitettu yökerho, jossa juhlimisen henkistä kelloa aikaistetaan useilla tunneilla. Bileet alkavat iltakuudelta ja päättyvät kolmen tunnin kuluttua kello 21.

Out of Office After Work -nimisen bilekonseptin ideana on, että noin 25-40-vuotiaat markkinoinnin, mainonnan sekä pankki- ja rahoitusalan työntekijät ehtisivät bailaamaan heti töiden jälkeen.

Olit sitten pankki-, vakuutus-, IT- tai millä tahansa muulla alalla, ota työporukka tai asiakkaasi mukaan ja tule tapaamaan tuttuja kiihkeän juhlinnan merkeissä, kuvaillaan tapahtuman mainoksessa Helsinkiläisravintola Maxinen sivuilla.

Konseptia Suomeen lanseeraava Pontus Degeer kertoo, että aikaisen yökerhon idea on saanut suuren suosion Tukholman bisnesväen piirissä. Vuoden 2013 alussa bilettäjiä oli enimmillään 200, kun heinäkuussa 2014 heidän töiden jälkeisiin bileisiinsä osallistui 13 000 henkeä.

– Yökerhon tunnelmasta pitäviä ihmisiä, joilla ei välttämättä ole aikaa odottaa aamuneljään asti sen fiiliksen tavoittaakseen, Degeer sanoo YleX:lle.

Hän jatkaa, että kaikki voivat bailata kuin hullut iltayhdeksään ja sen jälkeen lähteä omille teilleen. Voi joko jatkaa juhlimista, syödä illallista tai mennä esimerkiksi kotiin katsomaan elokuvaa perheen kanssa.

"Bileet loppuvat, kun tunnelma on katossa"

Degeerin mielestä on täysin mahdollista saada suomalaisetkin vapautumaan jo alkuillasta.

- Olen työskennellyt suomalaisten kanssa viimeiset kymmenen vuotta ja voin kertoa omien kokemusteni perusteella, että suomalaisilla ei ole ongelmia biletunnelmaan pääsemisessä. Koska kyseessä on after work, alkoholi auttaa samalla tavalla saamaan ihmiset liikkeelle kuin Ruotsissakin.

Kello yhdeksän valomerkki voi tulla joillekin liian aikaisin. Väkisin tulee mieleen, että ajetaanko kaikki ulos kello yhdeksän, vaikka olisi vielä juhlatuulella.

– Bileet loppuvat kello 21! Silloin loppuu musiikin soitto, valot syttyvät. Meille on tärkeätä, että juhla kestää kolme tuntia. Haluamme bileiden loppuvan tunnelma on katossa.

Uusi yökerhokonsepti aloittaa tänään perjantaina 5. syyskuuta Helsingin keskustassa Maxine-nimisessä ravintolassa. Degeer sanoo, että jää nähtäväksi, leviääkö idea muualle Suomeen. Suunnitelmissa on vallata ensin Helsinki asteittain.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Suomessa Markkinointi & Mainonta.