Hyppää pääsisältöön

Ensimmäinen reilun kaupan älypuhelin ottaa ennakkotilauksia vastaan

Alankomaissa toimiva startup-yritys Fairphone aloitti eettisten älypuhelinten suunnittelun kolme vuotta sitten. Idean toteutuminen on enää kiinni reilun älypuhelimen ennakkotilausten määrästä.

Fairphone-älypuhelin // Kuva: fairphone.com

Maailman ensimmäinen eettisiä älypuhelimia suunnitteleva Fairphone ottaa parhaillaan ennakkotilauksia vastaan.

Fairphonen, eli reilun puhelimen valmistusmateriaalit ovat mineraaleja myöden läpinäkyvän tuotantoketjun kautta eettisesti hankittuja sekä sen rakentamisessa ja jakelussa otetaan sosiaalisesti ja ekologisesti eettiset seikat huomioon. Muita älypuhelinvalmistajia on yleisesti syytetty työntekijöiden huonoista oloista hikipajoissa, kun taas Fairphone pyrkii markkinoille takaamalla kokoajilleen hyvät työolot.

Projektin toteutuminen on enää kiinni ennakkotilauksista. Fairphone tarvitsee 5 000 ennakkotilausta noin 340 euroa maksavasta puhelimesta voidakseen aloittaa kokonaisvaltaisen tuotantoprosessin.

Reilussa älypuhelimessa on 4.3-tuumainen näyttö ja se pyörii Android 4.2 -käyttöjärjestelmällä. Siinä on lisäksi kahdeksan megapikselin kamera ja kaksois-SIM-kortinlukija, joka mahdollistaa operaattorin näppärän vaihtamisen esimerkiksi ulkomaanmatkoilla.

Tällä hetkellä yritys on saanut lähes puolet tarvittavista ennakkotilauksista. Ennakkotilauskampanja on käynnissä vielä 20 päivää.

Lue lisää yrityksen kotisivuilta.

Lähteet: TechCrunch