Hyppää pääsisältöön

Elektropopin pioneerit Lontoossa – Katso Pet Shop Boysin keikka Areenassa

Brittiläisen tyylikkään popduon, Pet Shop Boysin, ura jatkuu edelleen, vaikka suurimmat hitit ovat yli 20 vuoden takaa.

Pet Shop Boys.

Yle Live -sarjaan kuuluva Pet Shop Boysin Lontoon keikka vuodelta 2009 on nyt katsottavissa Yle Areenassa. Kaikkien aikojen menestyneimpiin brittikokoonpanoihin lukeutuva popduo on aina ollut tunnettu tyylikkyydestä, eikä keikkataltioinnillakaan siltä polulta lipsuta. Kaksikon lavaesiintyminen on vähäeleistä, valoshow on värikäs ja monenlaiset visuaaliset elementit rytmittävät popkoukkujen virtaa.

Neil Tennantin ja Chris Lowen muodostaman duon suurimpia hittejä ovat muun muassa West End Girls, It's a Sin, Domino Dancing, Being Boring sekä versioinnit Wayne Carsonin Always on My Mindista sekä The Village Peoplen Go West -hitistä.

Elektronisen popmusiikin pioneereihin lukeutuva Pet Shop Boys on vieraillut ahkerasti Suomessa viime aikoina. Vuonna 1981 perustettu popduo nimittäin vieraili juuri Kirjurinluodon yleisön edessä Pori Jazzeilla, kun vain vuotta aiemmin se nähtiin Turun Ruisrockissa.

Viimeisimmän levynsä, Electricin, he ovat julkaisseet vuonna 2013, mutta suurimmat hitit on ovat syntyneet 1980-luvun lopussa sekä 1990-luvun alussa.