Hyppää pääsisältöön

”Ei tämä voi olla totta” – miesten festarisuukottelusta nousi kohu

Ilosaarirockissa vieraillut kaupunginvaltuutettu järkyttyi Olavi Uusivirran suukotellessa bändikavereitaan.

Olavi Uusivirta Ilosaarirockissa // Kuva: Yle / Arttu Kokkonen

Joensuulainen kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Marjatta Räty pahoitti mielensä viikonloppuna Ilosaarirockissa, kun hän todisti Olavi Uusivirran suutelevan miespuolisia bändikavereitaan. Räty sanoo myös, että Uusivirta kehotti yleisöä huoraamaan Joensuun kesässä.

– Kaikki jäsenet hän kävi suutelemassa ja se ollut mikään poskipusu eikä -suukko, vaan se oli aivan näytös. Tuntui, että ei tämä voi olla totta Joensuun laululavalla sunnuntaina iltapäivällä, Marjatta Räty kertoo Yle Uutisille.

Räty kirjoitti 15. heinäkuuta maakuntalehti Karjalaiseen mielipidekirjoituksen, jossa hän kauhisteli Ilosaarirockin tunnelmaa. Rädyn mielestä on sopimatonta, että festareilla tapahtuu jotain tuollaista, koska yleisössä on itseään etsiviä nuoria ihmisiä, jotka saattavat ottaa idoleistaan vaikutteita. Nyt Räty esittääkin, että festarin esiintyjät pitäisi syynätä ennakkoon ennen tapahtumaa.

"Maailma on monimuotoinen"

Kohun keskiöön noussut Olavi Uusivirta lähettää Marjatta Rädylle terveisiä, että maailma on monimuotoinen, kuten myös rakkaus. Uusivirta ihmettelee miten kirjoitus on voitu julkaista vuonna 2014. Hänelle tulee siitä mieleen menneet ajat. Olavi Uusivirta kuitenkin kiistää yhden Rädyn syytöksistä.

- En ole koskaan ketään kehottanut huoraamaan. Sen sijaan olen Reeperbahn -nimisen kappaleen alussa kysynyt yleisöltä, niin kuin monta kertaa aikaisemminkin, että oletteko käyneet huorissa tai oletteko vierailleet punaisten lyhtyjen alueella. Jonka jälkeen hyvin harva käsi nousi ylös, Uusivirta sanoo Yle Uutisille.

Uusivirran mielestä Ilosaarirock on tapahtumana kaikkea muuta kuin häiriökäyttäytymisen tyyssija. Hänen mukaan Ilosaarirock on koko maailman siistein ja väkivallattomin festari.

Kuuntele mitä Marjatta Räty kertoi Yle Uutisille:

Kuuntele mitä Olavi Uusivirta on mieltä Rädyn kirjoituksesta:

Lue myös:
Joensuulaispoliitikko järkyttyi Olavi Uusivirrasta – miesten suuteleminen oli liikaa

Olavi Uusivirta festarisuutelusta: "Maailma on monimuotoinen, Marjatta"

Lähteet: Yle Uutiset