Hyppää pääsisältöön

Docventuresin kakkoskauden yllätys: Virtuaaliläpän lisäksi kisastudioita

Docventures laajenee kisastudiohin toisella kaudella.

Docventures 2 // Kuva: Yle

Palkitun Docventures-ohjelman toisella kaudella muuttuu muukin kuin lähetysaika. Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat nimittäin viritelleet mukaan kisastudioita ympäri Suomen. Niitä järjestävät elokuvakerhot ainakin Turussa, Tampereella, Vaasassa ja Rovaniemellä.

Turussa kisatudiota järjestävä Katja Mikkola sanoo, että Docventuresin rankkoja aiheita on helpompi katsoa yhdessä kuin yksin.

–  Kun viime kauden jaksoja katsoi, niin monta kertaa olisi tehnyt mieli kysyä joltain toiselta mielipidettä aiheesta. Varsinkin, kun Riku ja Tunna tuovat ne aiheet jotenkin niin helposti keskusteltaviksi, Mikkola sanoo.

Kisastudion lisäksi luvassa on muutakin toimintaa.

– Me yritetään aktivoida porukkaa muutenkin. Meillä on kaikennäköisiä viikkohaasteita ja oheisohjelmia tulossa, mutta niistä kerrotaan myöhemmin lisää meidän Facebook-ryhmässä, Mikkola sanoo.

Suunnitteilla on myös, että Riku ja Tunna ottaisivat tv-lähetyksten aikana kuvayhteyden johonkin kisastudioista.

Kisastudioiden lisäksi Helsingin keskustan Kansalaistorilla kokoontuu on leffapiknik 31.8. klo 21, jossa Riku Rantala ja Tunna Milonoff näyttävät Ron Fricken ohjaaman Samsaran.

Docventures oli viime vuoden puhutuin sosiaalisen median ilmiö. Se palkittiin kahdella Kultaisella Venlalla. Lisäksi se voitti Formaatti Finlandian.

Uudet Docventures-jaksot alkavat TV2:ssa keskiviikkona 3.9.