Hyppää pääsisältöön

Docventuresin avoimesti muokattava nettisivu herätti hirviön ihmisissä

Docventuresin tänään avaama avoimesti muokattava nettisivu ei toiminut täysin odotetulla tavalla

Docventures // Kuva: Docventures

Vapaus oli internetille liikaa: Docventures -sivu kaatui heti, jota kuka tahansa pystyi muokkaamaan. Sivu osoittautui erittäin suosituksi, ja se jumiutuikin yhdessä minuutissa. Docventures korjasikin sivun pikaisesti kuntoon, mutta käyttäjien muokkaama saitti oli ladattu täyteen törkysisältöä.

Docventures kirjoittaa Facebook-profiilissaan seuraavasti:

Avasimme kaikkien muokattavissa olevan opendocventures.com-sivuston tänään aamulla. Kävijäryntäyksen ansiosta sivu kaatui ensimmäisen minuutin aikana. Saimme sivun lopulta rullaamaan ja sisältö oli melko karmivaa. Emme tiedä tuliko se kenellekään yllätyksenä, mutta ihmiset postasivat lähinnä sellaista ahdistavaa saastaa, ettei siitä voi olla millään mittarilla kenellekään mitään hyötyä. 

Tästä laboratoriokokeesta voi vetää kuitenkin mielenkiintoisia johtopäätöksiä. Ihmiset vaativat vapautta, pimeyttä ja anarkiaa, mutta luodakseen jotain hyvää ja laadukasta tarvitaan järjestäytymistä ja ainakin jokin minimimäärä sääntöjä. 

_Onko todellakin niin, että täydessä vapaudessa meistä tulee eläimiä?

- Riku & Tunna_

Sivuston auetessa Docventures ilmoitti faneilleen, että sivulle saa tehdä mitä mieleen juolahtaa: sitä saattoi parannella parhaaksi katsomallaan tavalla ja vaikka trollatakin.

Kukaan tuskin halusi kuitenkaan, että sivuille sullotaan materiaalia, joka erittäin todennäköisesti ahdistaa suurinta osaa ihmisistä. Facebook-kirjoituksessa ei kerrota avataanko sivua enää käyttäjien muokattavaksi.

Lähteet: Opendocventures.com, Facebook.com/Docventures