Hyppää pääsisältöön

DJ J7: Naisten arvostus on lisääntynyt DJ-piireissä

Djane J7 tähdittää YleX:n Wappudanceja 1. toukokuuta. Hän on huomannut, että naisten arvostus on kasvanut DJ-piireissä.

J7

J7 rikastaa YleX:n Wappudancejen DJ-rosteria. Artisti täydentää jo entuudestaan kovaa kattausta, johon kuuluvat koko iltaa isännöivä DJ Orion, YleX:n perjantai-iltojen ysärikuningas Matti Airaksinen, sekä Darude, K-System ja Super8&Tab.

J7 on yksi Suomen suosituimmista nais-DJ:stä. Hän keikkailee kesällä muun muassa Weekend Festivalilla ja Summer Upissa.

- Odotan kesää mielenkiinnolla. Tosi hieno juttu esiintyä isoilla festareilla, J7 sanoo YleX:lle.

Keikkojen lisäksi DJ tekee parhaillaan myös omaa musiikkia.

- Mulla oli sellainen suunnitelma, että vähentäisin keikkailua, jotta jäisi enemmän aikaa tehdä omaa tuotantoa, mutta ei se ole ihan niin mennyt. Omaa musiikkia valmistuu pikku hiljaa. Mussa on vähän perfektionistin vikaa. Siksi ei ole tullut vielä niin paljon omaa musiikkia, mutta tänä vuonna varmasti tulee joitain julkaisuja.

J7:n mukaan naisten arvostus on lisääntynyt DJ-piireissä, mutta edelleen joillakin ihmisillä on ennakkoluuloja.

- Mä luulen, että arvostus on noussut. Naisena se on vähän haastavaa, kun monilla on sellainen mielikuva, etteivät naiset ole teknisesti niin taitavia kuin miehet. Itse en erottele naisia ja miehiä, DJ sanoo.

J7 haluaa kannustaa naisia miesvaltaiselle alalle.

- Naisia tulee pikku hiljaa lisää alalle. Yritän rohkaista naisia ja tyttöjä siihen, että kannattaa ruveta harjoittelemaan ja soittamaan musiikkia yleisölle.

Wappudanceja J7 odottaa suurella mielenkiinnolla.

- On todella suuri kunnia päästä mukaan lähetykseen. Se on uusi kokemus ja jännittää sairaasti. Innolla odotan ja on kiva päästä soittamaan vähän rankempaa musiikkia myös. Uskon ja toivon, että löytyisi uusia faneja radioesiintymisen kautta.

J7 soittaa YleX:n Wappudancet-erikoislähetyksessä 1. toukokuuta. Luvassa on seitsemän tuntia erikoispitkää lähetystä Suomen parhaimpien tiskijukkien kanssa. Iltaa isännöi YleX:n oma DJ Orion. Lähetyksessä esiintyvät muun muassa Super8&Tab, K-System, Darude ja YleX:n ysärikunkku Matti Airaksinen. Loput DJ:t julkaistaan tällä viikolla. Liity mukaan Wappudancet-tapahtumaan ja saat tiedot kaikista tulevista tapahtumista.

Lähteet: YleX