Hyppää pääsisältöön

Deittisovellus Tinder toimii myös äärioloissa: Tutkijat löysivät toisensa Etelämantereella

Tinderin edustaja pitää mahdollisena, että kyseessä ovat maailman ensimmäiset Tinder-treffit Etelämantereella.

Treffeille, vaikka läpi tulen ja jään. // Kuva: EPA / US COAST GUARD

Deittisovellus Tinderin tunnettavuus sai Sotshin olympialaisissa paljon vetoapua urheilijatähdiltä, joiden uutisoitiin käyttävän sitä ahkerasti treffiseuran hakuun olympiakylässä. Tinderistä on tullut parissa kuukaudessa myös monelle suomalaiselle hyödyllinen apuväline seuranhakuun.

Yhdysvaltalaislehti New York Magazine kertoo, että Tinderillä voi osua orastavaan rakkauden suoneen hyvin äärimmäisissä olosuhteissa. Lehden haastattelema tutkija kertoo löytäneensä sillä treffiosuman Etelämantereelta. Toinen Tinderin käyttäjä oli tosin 45 minuuttia kestävän helikopterikyydin päässä. Kaksikko tapasi lopulta toisensa lyhyesti, mutta asiat eivät ole vielä edenneet ensitapaamista pidemmälle, koska naisen täytyi matkustaa pois Etelämantereelta.

New York Magazinen haastattelema mies haluaa pysyä nimettömänä, ettei hänen nettiyhteyttään rajoitettaisi huvikäytön takia.

Tinderin edustaja uskoo, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun joku löytää treffiseuraa Etelämantereelta heidän sovelluksellaan. Maailman eteläisimmän maanosan asukasluku vaihtelee vuodenajan mukaan. Enimmillään sen tutkimusasemilla saattaa asua noin tuhat ihmistä.

Lähteet: New York Magazine