Hyppää pääsisältöön

Bubi Wallenius johtajille: Päästäkää ihmiset kotiin katsomaan lätkää

Pitkän linjan suomalainen urheilutoimittaja ja -selostaja Bubi Wallenius kehotti YleX Aamussa kaikkia johtajia antamaan työntekijöille vapaata Suomen ja Ruotsin välisen olympiakiekko-ottelun katsomiseen.

Bubi Wallenius // Kuva: Iida Korhonen

YleX Aamussa vieraillut konkari-toimittaja ja urheiluselostaja Bror-Erik "Bubi" Wallenius on sitä mieltä, että jokaiselle suomalaiselle tulisi suoda mahdollisuus katsoa Suomen ja Ruotsin välistä talviolympialaisten jääkiekon välieräottelua.

- Jos olisin esimies tai työporukan pomo, tai toimitusjohtaja olisin ilmoittanut, ja vielä ehtii ilmoittaa, että lähtekää himaan kello 12. Ei kukaan tee duunia kuitenkaan enää kello 14. Lähettäkää työntekijät kello 12 kotiin katsomaan peliä. Olympialaiset on vain joka neljäs vuosi. Tämä on ihan eri asia kuin MM-matsit, Wallenius sanoo.

Bubi Wallenius on varma, että kaikki esimiehet ja päälliköt katsovat kuitenkin itse Suomen matsin, joten työntekijöille olisi suotava sama mahdollisuus. Wallenius on varma siitä, että Suomi voittaa Ruotsin tänään jääkiekkokaukalossa. Walleniuksen mukaan Ruotsin joukkue joutuu kello 14 alkavassa pelissä Leijonien paineen alle, eivätkä yllä tekemään enempää kuin yhden tai kaksi maalia.

- Suomi voittaa 4-1 tai 4-2, Wallenius sanoo.

Bubi Walleniuksen mukaan jääkiekko on peli, joka sopii suomalaisille. Hänestä suomalaisten itseluottamus on nousemassa terveelle tasolle ja Venäjää vastaan keskiviikkona pelatussa pelissä Leijonilla ei ollut mitään hätää.

- En usko enää siihen, että meillä olisi mikään pikkuveli-kompleksi Ruotsia kohtaan. Jokainen tietää, että olemme vähintään yhtä hyviä. Meillä ei ehkä ole Nykin kuningasta maalissa, mutta meillä on Rask. Meillä on parempia pelaajia kuin heillä on. Meillä on Granlund, joka on elementissään ja Teemu Selänne kuuluu jokaiseen suomalaiseen joukkueeseen, niin kauan kuin hän vain haluaa pelata.

Lähteet: YleX Aamu