Hyppää pääsisältöön

Brittibändi Muse YleX:lle: Helsingin yöelämä on surrealistinen

Suomessa lauantaina peräti yhdeksättä kertaa esiintyvän Musen rumpalilla on paljon lämpimiä ja omituisia muistoja Suomesta.

Dominic Howard / Muse // Kuva: Tomi Mikola

Tavoitimme Euroopan kiertueensa viimeisiä päiviä viettävän englantilaisbändi Musen rumpalin Dominic Howardin, joka parhaillaan istuskeli puutarhassa grillibileiden alkua odotellen. Hyväntuulinen mies vakuutteli, ettei lukuisista Suomen visiiteistään huolimatta ole alkuunkaan kyllästynyt maahamme.

- Suomessa on aina loistava meno ja meillä on paljon outoja ja kummallisia muistoja maastanne. Esiinnyimme kerran festareilla, jossa oli valoisaa läpi yön. Ihmiset olivat kännissä kuin käet ja tuntui, että oli keskipäivä. Kello oli kuitenkin kaksi yöllä. Pyörimme pienessä humalassa ympäriinsä ja pompimme puskissa, Dom naureskelee.

Mies ei ollut uskoa yhtyeen käyneen Suomessa jo peräti kahdeksan kertaa. Kummallisia tarinoita mieheltä irtosi myös Helsingin yössä viettämistään hetkistä.

- Helsinki on kaunis kaupunki, mutta sen yöelämässä on jotenkin surrealistinen vivahde. Söimme kerran poroa baarissa, jonka työntekijät tarjoilivat drinksuja rullaluistimilla. Se tuntui todella oudolta, mutta siitä jäi hieno muisto.

Muse esiintyy Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 27. heinäkuuta. YleX jakaa lippuja konserttiin tällä viikolla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Liput voi voittaa kuuntelemalla YleX Kesäaamua kello 6.30-10 ja Kaksisen musiikin ohjelmaa kello 17-19. Jokaisessa lähetyksessä yksi onnekas kuuntelija voittaa liput itselleen ja kaverilleen.

Lähteet: YleX