Hyppää pääsisältöön

Britteihin keikoille lähtevä Face of God: Debyyttilevy ei ole syntynyt ilman riitoja

Esikoisalbumiaan tekevä suomalaisbändi Face of God lähtee keikoille Britteihin ja Saksaan.

face of god // Kuva: Nelly Tatti

Face of God lentää Britteihin parille keikalle tässä kuussa ja toukokuussa vuorossa on Saksan keikat.

- Lähdetään 17. huhtikuuta Britteihin. Toinen keikka on erittäin tärkeässä mestassa Notting Hill Arts Clubilla, jossa ovat soittaneet muun muassa The Killers ja Suomesta French Films. Toinen keikka on Bar Solossa Camdenissa. Kummatkin vedot ovat niin sanottuja showcase -keikkoja, ja tarkoitus on mennä sinne takaisin syksyllä, laulaja-kitaristi Leo Stillman kertoo YleX:lle.

Keikkojen lisäksi Face of God kuvaa reissun aikana uudet promokuvat suomalaisen Briteissä asuvan kuvaajan Tina K:n kanssa. Hän on kuvannut aiemmin muun muassa HIMiä, Metallicaa ja My Chemical Romancea. Stillman myöntää, että Ville Valo teki tuttavuutta lämppäribändiin virtsaamalla treenikämpän oveenHelldone Festivalilla on avannut Face of Godille monia ovia.

- Olemme oppineet soittamaan HIMin ansiosta. Meillä kävi hyvä tuuri, kun koko Tavastia oli jo silloin täynnä, kun me soitettiin ja ulkomaiset mediat kirjoittivat siitä tapahtumasta. Se oli unelmien täyttymys, rokkari fiilistelee.

Treenikämpällä riidellään ja luodaan uusia biisejä

Bändi suuntaa heinäkuussa Finnvoxille äänittämään esikoislevyään. Uusien kappaleiden harjoittelu ei ole sujunut täysin ongelmitta.

- Välillä tulee basisti Benjaminin kanssa riitaa. Just vähän aikaa sitten oltiin harjoittelemassa ja pidin treenikämpän ovea kiinni, enkä päästänyt sitä sisälle. Sitten kun Benjamin vihdoin pääsi sisälle, niin se tönäisi mut seinään ja mä kävin sen kimppuun. Pari tai kolme kertaa vuodessa otetaan yhteen, mutta nyt on kaikki taas hyvin, Stillman kertoo.

Bändin keulakuva on erakoitunut luomistyön takia ja debyyttilevyn tekeminen stressaa häntä.

- Hengaan vaan himassa ja soitan kitaraa. Musta on tullut vähän erakko, kun mua kiinnostaa vain musiikki. En istu studiossa tosi freesinä ja kirjoita jotain poppibiisejä, tässä on kyse rock ’n rollista, laulaja-kitaristi lataa.

Lähteet: YleX