Hyppää pääsisältöön

Batman on homo - ja niin on kohta joku muukin

Sarjakuvajätti DC Comics muuttaa supersankarin seksuaalista suuntautumista.

DC Comicsin supersankareita Alex Rossin piirtämänä // Kuva: DC Comics

Maailman johtaviin sarjakuvakustantamoihin kuuluvan DC Comicsin isopomo Dan DiDio on kertonut Lontoon Kapow! -sarjakuvakonferenssissa aikovansa muuttaa erään "ikonisen supersankarin" seksuaalista suuntautumista. DiDion mukaan pian ulos kaapista marssitettava hahmo tulee olemaan DC:n sarjakuvamaailman ”merkittävimpiä homoseksuaaleja hahmoja”. Hänen mukaansa hahmo on myöskin mies.

Kustantamon tähtitekijöihin lukeutuva Grant Morrison kohautti aiemmin tässä kuussa kertoessaan Playboy-lehdelle antamassaan haastattelussa pitävänsä Batmania homoseksuaalina.

- Hän [Batman] on varakas ja seksuaalisesti vinksahtunut. Homous on hänessä sisäänrakennettua. Enkä nyt käytä sanaa haukkumasanana, mutta Batman on tosi, tosi homo. Ei siitä pääse mihinkään. Tietysti fiktiivisenä henkilönä hänet on tarkoitettu heteroksi, mutta koko konseptin lähtökohta on älyttömän homo.

Vuodesta 2006 asti Batman -sarjakuvia käsikirjoittanut Morrison kertoi haastattelussaan uskovansa että Lepakkomiehestä pidetään juuri siksi, että tämä huokuu homoseksuaalisuutta.

- Siksi väki siitä tykkää. Kaikki naiset haluavat häntä ja jahtaavatkin häntä katoilla oudoissa fetissi-asuissaan pomppien. Mutta hän ei välitä. Häntä kiinnostaa enemmän sen vanhan ukon ja pojan kanssa hengailu.

Supersankareiden seksuaalinen suuntautuminen sarjakuvan sivuilla on jälleen ajankohtainen aihe Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman ilmoitettua puoltavansa samaa sukupuolta olevien parien avioliittoja. DC:n lisäksi aiheeseen on tarttunut myös kustantamon pahin kilpailija Marvel, jonka odotetaan menevän jo askeleen pidemmälle - Marvelin edustajien uskotaan paljastavan vielä tänään The View -ohjelmassa, että heidän hieman jo unohduksiin jäänyt supersankarinsa Northstar menee naimisiin poikaystävänsä kanssa.

Miesparin häät pidettäisiin todennäköisesti Ryhmä-X -lehden sivuilla kesäkuussa. Tämä saattaa viedä julkisuutta DC:n tempaukselta, sillä heidän on tarkoitus avata kaapin ovet myöskin juuri kesäkuussa myyntiin tulevassa lehdessä.

DC Comicsin tunnetuimpia hahmoja ovat Batmanin lisäksi Teräsmies, Ihmenainen, vihreän sormuksensa avulla maapalloa puolustava Green Lantern, huippunopea Flash, sekä meren uumenissa uiskenteleva Aquaman.

Lähteet: Bleeding Cool