Hyppää pääsisältöön

Barbien haastavan tavisnuken joukkorahoitus ylitti kaikki odotukset

Barbien haastajaksi nimetyn Lammily-nuken joukkorahoitus on ylittänyt nuken keksineen yhdysvaltalaismiehen odotukset. Kampanjaa tuetaan jopa puolella miljoonalla dollarilla. Yli 17 000 nukkea on tilattu.

Klassisen Barbie-nuken haastajaksi nimetty joukkorahoitteinen Lammily-nukke on osoittautunut hyvin suosituksi. Yhdysvaltalaisen Nickolay Lammin suunnittelemaa nukkemallia on tilattu maaliskuun aikana yli 17 000 kappaletta. Myös nukkekampanjan keräämä rahoitus on huomattava. Yli 13 000 tukijan joukko on laittanut rahojaan likoon hieman vajaan puolen miljoonan dollarin edestä, mikä on viisinkertaisesti enemmän kuin alkuperäinen tavoite.

Nickolay Lamm haastaa uudella nukellaan naisen mallin, jota leluyhtiö Mattel on käyttänyt pitkään nukeissaan. Lammin nuken sanotaan olevan lähempänä keskiverron 19-vuotiaan naisen mittoja kuin Barbien.

Lammily on saanut ihailun lisäksi myös arvostelua osakseen. Esimerkiksi hänen mainoslauseensa Keskiverto on kaunista kannustaa joidenkin mukaan ihmisiä keskinkertaisuuteen. Lisäksi sen on sanottu luovan itsessään uuden yhteiskunnallisen normin, kun alkuperäinen idea oli kannustaa ihmisiä elämään valmiiden muottien ulkopuolella.

Nuken keksinyt Nickolay Lamm kirjoittaa Huffington Postissa, että hänen menestyskampanjalleen on jo seuraajia työn alla. Lammin visioissa nuket tekevät arkisia asioita ja pukeutuvat esimerkiksi tavallisiin vaatteisiin.

Nykyiselle nukkemallille on suunnitteilla seuraajia, jotka ovat esimerkiksi erilaisista etnisistä ryhmistä ja joilla on erilaisia terveissä mitoissa olevia vartaloita.

Lue myös: Barbien haastaja: Tavisnuken joukkorahoitus alkoi

Lähteet: Huffington Post