Hyppää pääsisältöön

Atomirotta: Kesä on kulunut studiossa hikoillen

Atomirotan päävokalisti Rotta kertoo kesän sujuneen studiossa, tulevan albumin parissa.

Atomirotta // Kuva: Napoleon Digital

Atomirotan Rotta saapui YleX Jälki-istunnon vieraaksi suoraan studiolta. Mukanaan hän toiMitä mieltä olet Atomirotan kappaleesta Aurinkoon?Atomirotta on työskennellyt tulevan levynsä parissa pitkin kesää, joten kiirettä miehillä on pitänyt.

- "Hellekesää on vietetty aika pitkälti studiossa, joten toivottavasti sitä kesää on tarttunut kaikkiin levyn biiseihin", Rotta pohtii.

Atomirotassa vaikuttaa Notkeasta Rotastakin tuttuja nimiä. Mukana on myös legendaarisia suomalaisia rokkareita, kuten Sami Yaffa ja Mike Monroe.

Atomirotan perustaminen tuli tarpeeseen, sillä Notkean Rotan ison kokooonpanon saaminen keikoille muodostuu toisinaan ongelmalliseksi.

- Notkean Rotan paketti on iso, siinä on paljon jengiä, jossa kaikilla on omat aikataulunsa. Huomattiin, että pienemmällä väellä on enemmän aikaa jyystää ja nyt voidaan tehdä keikkoja pienemmissäkin paikoissa, Rotta sanoo.

Aluksi Notkea Rotta teki keikkoja myös pienemmällä miehityksellä, mutta miehet kokivat sen itse huijaamiseksi. Notkea Rotta ei kuitenkaan katoa mihinkään ja Atomirottakin soittaa keikoillaan vanhoja tuttuja biisejä.

- Pienemmällä kokoonpanolla alettiin miettiä, että tämä ei ole reilua meitä eikä yleisöä kohtaan, joten päätettiin perustaa ihan uusi, pienempi kokoonpano, jossa on hieman samaa kuin Notkean Rotan isossa porukassakin.

Kuten Notkeassa Rotassakin, myös Atomirotassa soittajat pyrkivät rikkomaan rajoja räpin ja muun musiikin välillä.

- Rane Raitsikka on upea muusikko, joka tuo kokoonpanoon mahdollisuuden tehdä melodisempaa ja monipuolisempaa musiikkia. Itse olen räpissä tykännyt yleensä sellaisesta vähän punkimmasta ja alkukantaisemmasta ilmaisusta. Atomirotan tarkoituksena on kuitenkin tehdä "ihan vaan musaa", eikä mitään tarkkaan lokeroitua genreä, Rotta sanoo.

Kuuntele Atomirotan Rytmibarometri-ehdokas, Aurinkoon.

Lähteet: YleX Jälki-istunto