Hyppää pääsisältöön

Assemblyn Counter-Strike-turnaukseen peliluolan kautta – Pelaajataloon mahtuu koko joukkue

Assemblyn Counter-Strike-turnaukseen valmistautuva Team Menace on ensimmäinen joukkue joka on hionut taitojaan vasta perustetusssa Pelaajatalossa Vantaalla.

Pelaajatalossa Vantaalla. Team Menace.fi CS:GO. // Kuva: Yle / Karoliina Kantola

Suomeen avattu ensimmäinen tietokonepelijoukkueille suunniteltu Pelaajatalo tuo helpotusta kisoihin valmistautuville pelaajille. Aiemmin yksiössä treenannut Team Menacen Counter-Strike: Global Offensive -joukkue on uuden peliluolan ensimmäinen asiakas. Viisihenkinen joukkue on harjoitellut Assemblyä varten.

Joukkueen kapteeni Jussi Perälä, nettinimeltään Gstus, sanoo, että päivät ovat sujuneet rennosti pihalla tai tietokonepelejä pelatessa. Assemblyä varten on harjoiteltu iltaisin.

– Heräämme aamulla, mutta alamme pelata vasta viiden maissa ja pelaamme puoleenyöhön asti. Suurin osa CS:Go -pelaajista on työssä käyviä Euroopan huippuja, joten on pelattava iltaisin, Gustus kertoo.

Pelaajatalossa on kaivatun pelitilan lisäksi kaikki tarpeellinen, kuten sängyt ja sauna.

Tietokonepelaajille tarkoitettuja pelaajataloja on paljon muualla Euroopassa ja Aasiassa. Siksi elektronisen urheilun liitto, SEUL, järjesti sellaisen Suomeenkin.

– Suomessa on hyviä yksilöpelaajia, mutta ongelmana on vielä, ettei ole joukkueosaamista. Pelaajatalon yksi tarkoitus on juuri tuoda nämä joukkueet yhteen, kertoo SEULin hallituksen jäsen Jaakko Markkanen, eli Pawsaur.

Tietokonepelejä pelaa suuri joukko niin huipulle tähtääviä kuin omaksi ilokseen kisaavia. Lisäksi pelien katsomisesta on tullut yhä suositumpaa. Kansainvälisillä turnauksilla on satoja tuhansia katsojia ympäri maailman.

Turnauksissa jaetaan palkintoina isoja rahasummia tuhansista euroista jopa miljooniin euroihin. Suomen Assemblyn palkintokassa on 10 000 euroa ja Team Menace lähtee hakemaan CS:GO:n ykkössijaa.

– Toivomme, että pääsemme Top 4:ään, mutta voittoa tietenkin tavoittelemme. Top 2 on se, mitä haluamme - pääsisimme sitten lähettämään äidille terkkuja telkkarista, kapteeni Gustus hymyilee.

Lue myös:

CS:GO-opas katsojalle

Kesäaamun Timppa on Ylen NHL-mestari – Assemblyssä vastassa ammattilainen

Tietokonepelaaminen on sosiaalinen harrastus