Hyppää pääsisältöön

Apulanta ei ollut tyytyväinen jo julkaistuun albumiinsa – äänitti sen kokonaan uusiksi

Apulanta kertoo juuri julkaistussa kirjassaan, ettei ollut tyytyväinen esikoisalbumiinsa. Nyt bändi on äänittänyt debyyttinsä uudelleen ja julkaisee sen lokakuussa.

Apulanta // Kuva: Teemu Saarinen

Apulanta toteuttaa faniensa toiveen julkaisemalla vuonna 1995 ilmestyneen debyyttilevynsä Attack Of The A.L. Peoplen uudelleen äänitettynä, miksattuna ja sovitettuna.

Levy kantaa symbolisesti nimeä Revenge Of A.L. People ja se ilmestyy 3. lokakuuta rajoitettuna erillispainoksena, sekä samana päivänä julkaistavan triplakokoelman yhteydessä. Revenge Of The A.L. People tullaan julkaisemaan myös digitaalisena versiona. Rajoitetun fyysisen painoksen kannet suunnittelee bändin entinen basisti Tuukka Temonen. Albumin kaikki biisit on äänitetty uudelleen Petrax-studiolla ja uusissa sovituksissa tullaan kuulemaan muun muassa viuluja ja torvia.

- Vuosien varrella jengi on aina silloin tällöin toivonut uutta versiota Attack of the A.L. People:sta. Se on aina tuntunut meistä hauskalta ajatukselta ja nyt on oikea aika tehdä se. Revengen studiosessioissa meillä oli todella hauskaa ja paineetonta fiilistelyä. Uusi kokoonpano jotenkin loksahti paikoilleen tuommoisen intensiivirupeaman myötä. Voin sanoa, että tämä levy tehtiin ensisijaisesti meille itsellemme - juuri niin kuin levyt pitääkin tehdä, laulaja-kitaristi Toni Wirtanen kommentoi.

Myös Apulannan Kaikki yhdestä pahasta -uutuuskirja käsittelee laajasti Attack-levyä. Kirjassa yhtyeen rumpali Sipe Santapukki harmittelee, ettei bändi aikoinaan ostanut esikoislevynsä nauhoja itselleen myöhempää julkaisua varten.

- Miksaamaton Attack potki todella lujaa. Rumpuja ei ollut trigattu, eikä eikä biiseissä ollut syntsia. Oli vain luomurummut, luomukitara ja luomubasso. Se kuulosti samalta kuin Tuttu tv:stä, jonka saundista mä tykkään edelleen tosi paljon. Mutta sitten perkulan Tehosekoitin julkaisi _T12VM -_ep:n, jossa oli syntsasaundeja. Me innostuttiin siitä ja yritettiin jäljitellä sitä. Miksausvaiheessa levyyn lisättiin avaruussaundeja, minkä vuoksi koko levy kärsi. Harmi, että me ei ostettu albumin nauhoja studiolta, ja nyt ne on varmaan jo jyrätty. Olisi ollut hauskaa julkaista Attackista uusi versio, jossa ei ole syntsia eikä triggereitä, Santapukki kertoo historiikissa.

Revenge Of The A.L. Peoplen biisilista:

1. Kristalliprinsessa
2. Nähdään lauantaina
3. Ei oo mukavaa
4. Mun täytyy mennä
5. Kelpaanhan, rakkaani?
6. Aurinkoon
7. Päivästä toiseen
8. Itkeväthän enkelitkin
9. Miks ei uni tuu?
10. Kolme vuotta (Mennään naimisiin)
11. Valokuva
12. Ilona?
13. Silmämuna

Elokuussa julkaistua Ari Väntäsen kirjoittamaa Kaikki yhdestä pahasta -teosta tukeakseen Apulanta julkaisee 3. lokakuuta kattavan kokoelmalevyn Syytteitä ja Selityksiä - 52 parasta. Kokoelma ilmestyy näyttävänä neljän cd:n longboksina sisältäen yhtyeen kaikki suurimmat hitit alkuajoista tähän päivään. Kokoelmassa on mukana myös edellä mainittu Revenge Of A.L. People -cd. Kokoelman biisilista julkaistaan myöhemmin.

Apulanta lähtee julkaisujen tiimoilta myös massiiviselle syyskiertueelle.

Lähteet: Apulanta Oy, Kaikki yhdestä pahasta