Hyppää pääsisältöön

Apocalyptican Eicca Toppinen salakuunteli The Blankon äänityksiä

YleX:n Viikon albumina soi The Blankon kakkosalbumi Into the Silence. Yhtyettä fanittava Apocalyptican Eicca Toppinen on yksi levyn tähtivierailijoista.

The Blankon Pauli Hauta-aho ja Jakke Saarinen // Kuva: Maria Rautio

Apocalyptican nokkamies Eicca Toppinen vierailee The Blankon Krazy Heart -kappaleessa. Yhtyeen laulaja-kitaristi Pauli Hauta-aho ja rumpali Jakke Saarinen avaavat taustoja bändin suhteista maailmanluokan muusikoihin.

- Olemme tutustuneet Eiccaan ja muihin Apocalyptican jäbiin parin vuoden aikana, kun meillä oli suorastaan liikuttavan lähellä sellainen mahdollisuus, että olisimme päässeet soittamaan keikkoja Apocalyptican kanssa ensimmäisen levyn tiimoilta.

Toppinen on myös käynyt The Blankon keikoilla fiilistelemässä meininkiä.

- Debyyttialbumin nauhoituksia Eicca kävi salaa oven takana kuuntelemassa meidän kitaraäänityksiä. Keikalla hän tuli sitten kertomaan, että on The Blankon fani. Me oltiin ihan, että mitä helvettiä, kuka nyt on kenenkin fani, miten päin se meneekään. Musiikki yhdistää ihmisiä, laulaja-kitaristi sanoo.

Apocalyptican nokkamies sai selloineen vapaat kädet Krazy Heart -biisin suhteen.

- Siitä tuli sairaan hyvä biisi ja ollaan tosi tyytyväisiä siihen, muusikot kehuvat.

Kuuntele The Blankon Into The Silence -albumi ennakkoon!

Kuuntele Paulin ja Jaken tarinoita ja mietteitä albumin taustalta kuluvalla viikolla YleX:ssä joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorossa!

Lähteet: Viikon albumi -haastattelu