Hyppää pääsisältöön

Anus, Metallica ja @ - muun muassa nämä vauvannimet kiellettiin

Miltä kuulostaisivat nimet Talula Does The Hula From Hawaii, Brfxxccxxmnpcccclll- mmnprxvclmnckssqlbb11116 tai IKEA? Näitä ei maailmalla jostain kumman syystä hyväksytty.

äiti ja vauva // Kuva: Yle Kuvapalvelu

Viime vuonna nimilautakunta Suomessa ei hyväksynyt muun muassa nimiä Tiikeri, Kultasydän ja Aquata. Ystävämme muilla mailla vierahilla ovat kuitenkin olleet melkoisesti suomalaisia mielikuvituksellisempia pilttejä nimetessään. Onneksi ihan kaikki ehdotukset eivät ole menneet läpi.

Vai miltä kuulostaisi kaksoset Fish ja Chips? Suomessa tiettävästi asuu sisarukset Peppe ja Kukka Roni, mutta uusiseelantilaiset vanhemmat vetivät kyllä pidemmän korren hassunhauskassa nokkeluudessa.

Ruotsalaisvanhemmat taas koittivat saada lapselleen nimeksi Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (ei, jutun kirjoittaja ei juuri nukahtanut näppäimistön päälle -toim.huom.). Nimi muuten vanhempien mukaan lausuttaisiin jostain kumman syystä Albin. Myöskään IKEA, Metallica ja Q -nimiä ei armaassa naapurimaassamme sallittu. Sen sijaan Google-nimisen lapsen onnekkaat vanhemmat Ruotsista löytyy.

Miljardin maanmiehen joukosta lienee varmasti vaikea erottua. Kiinalaisvanhemmat koittivatkin antaa pienelle käärölleen erottuvan nimen, @. Millainenkohan sähköpostiosoite @:llä olisi?

Pohjoismaista myös Tanska on listalla edustettuna. Vaikka Suomesta löytyy useampikin Anu ja Per Saukko, olivat tanskalaisvanhemmat hivenen suoraviivaisempia. Ilman valtion puuttumista lapsen nimeen, tällä hetkellä hiekkalaatikolla temmeltäisi pikku-Anus

Lähteet: shine.yahoo.com