Hyppää pääsisältöön

Andy McCoy Michael Monroen merkkijuhlasta: Lähetinkö mä messagee?

Taiteilija Andy McCoy toivoo muistaneensa vanhan bändikaverin Michael Monroen 50-vuotissyntymäpäivät.

Andy McCoy on oikealta nimeltään Antti Hulkko. Monet artistit käyttävät taiteilijanimeä. // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Kitaristi Andy McCoy vieraili muutaman vuoden hiljaisuuden jälkeen YleX Aamussa esittelemässä uuden Grease Helmet -yhtyeensä. Rokkari on tullut alun perin tutuksi legendaarisesta Hanoi Rocks -yhtyeestä, josta myös rocktähti Michael Monroen tunnetaan. McCoy paljasti toivovansa kaikkea hyvää Monroelle, vaikkei pidä tähän enää laisinkaan yhteyttä. Monroen 50-vuotissyntymäpäivät McCoy toivoo sentään muistaneensa.

- Lähetinkö mä messagee sille? Toivottavasti, McCoy pohti virnuillen.

Kitaristi kertoi myös pitävänsä Monroen soolomusiikista. Uuden musiikin tekeminen on McCoyn mielestä kuitenkin haastavaa sen jälkeen, kun kitaristi Ginger poistui Monroen yhtyeestä vuonna 2011. Nykyisin Monroen yhtyeessä kitaroi muun muassa Backyard Babies -yhtyeestä tuttu Dregen.

- Toivon, että Michael pystyy tekee follow up -levyn ilman Gingerii. Siitä voi tulla aika vaikee juttu. Dregen ei oo mikään nero, kun puhutaan biisinkirjoituksesta... Backyard Babies skulas hyvin rokkii, mutten oo yhtään hyvää biisiä kuullu, joka kolahtais muhun.

Hanoi Rocksin lisäksi Andy McCoy on soittanut muun muassa Iggy Popin kiertuebändissä sekä Pelle Miljoonan yhtyeessä. Rokkaria onkin vuosien mittaan kosiskeltu musiikkiproggiksiin, joista suurimman osan McCoy on tyrmännyt suoralta kädeltä.

- Eka juttu on, että pitää diggaa musasta. Suurin osa noista pyynnöistä on myös sellaisia, että pitäis lähteä kahden vuoden rundeille. Ei pahemmin kiinnosta enää sitoutua mihinkään niin pitkäksi aikaa, McCoy avautuu.

Uusimpaan Grease Helmet -kokoonpanoon kuuluu McCoyn lisäksi Niclas Etelävuori ja Jan Rechberger Amorphiksesta, Accu-yhtyeestä tuttu Jere Garcia sekä Amoralista tunnettu Ben Varon. Rokkari kertoo olevansa nyt tasapainoisessa porukassa, jossa jokainen tuo musiikkin jotain.

- Meidän tavoitteena on tehdä hyvää musaa. Musaa joka kestää. Ei mitään kertakäyttökamaa.