Hyppää pääsisältöön

Ammattisurffaaja Timi Hellman: Suppailemallakin saa pesää

YleX Kesäaamussa vieraillut ammattisurffaaja ja SUP-kouluttaja Timi Hellman kannustaa hittilajin pariin. Hänen mukaansa surffailun lisäksi myös suppailemalla saa pesää.

Surffari Timi Hellman // Kuva: Tytti Shemeikka

SUP-lautailu eli seisten melonta on ollut tämän kesän hittilaji Suomessa. Myös aloittelijoille sopiva urheilumuoto on helppo aloittaa joko SUP-kurssin avulla tai ammattilaisen antaman lyhyen ohjeistuksen turvin. Kyseessä ei ole mikään välineurheilumuoto, sillä suppailuun tarvitaan ainoastaan SUP-lauta ja mela, sekä pelastusliivit, ellei uimataito ole parhaasta päästä.

- SUP-laudalla voi vetää ihan vapaalla tyylillä. Jos pääsee suppailemaan aaltoihin, niin se on tosi siistiä. SUP-laudalla voi myös kisata, joogata tai jumpata, ammattisurffaaja ja SUP-kouluttaja Timi Hellman kertoo.

Surffipiireissä SUP-lautailu jakaa mielipiteitä, sillä kaikki eivät arvosta helpolta tuntuvaa lajia.

- Se jakaa mielipiteitä ympäri maailmaa. Joillekin se mela on punainen vaate ja jotkut taas arvostavat lajia. Vesiurheilussa on omat koulukuntansa, Hellman kommentoi.

Usein sanotaan, että komeilla surffareilla riittää naisia jonoksi asti. Timi Hellman vakuuttaa, että mimmejä riittää myös suppailijoille.

- Kyllä varmasti suppailemallakin saa pesää. Kyllä mä uskon näin. Ainakin SUP-kouluttajat, jos päivät pitkät kertoo miten melaa pidetään kädessä, Hellman naurahtaa.

SUP-kouluttajan mukaan hittilaji on hyvä liikuntamuoto, joka vahvistaa kroppaa.

- Suppailu on tehokasta urheilua. Se vahvistaa tosi paljon tukilihaksia ja keskivartalon lihaksia. Melonnassa käytetään koko kroppaa, kun tekniikka on hallussa, Hellman sanoo.

Kuuntele YleX Kesäaamu alta.

Lähteet: YleX Kesäaamu