Hyppää pääsisältöön

Älä mainitse näitä sanoja statuksessasi - muuten joudut USA:n hallituksen tarkkailuun!

Nyt loppui puheet laittomista siirtolaisista ja sairauksista.

Internet // Kuva: iStockphoto

Amerikkalainen Electronic Privacy Information Center (EPIC) -järjestö on haastanut Yhdysvaltain turvallisuudesta vastaavan Homeland Security -agentuurin oikeuteen, sillä järjestön mukaan jenkkiagentit väijyvät ihmisten statuspäivityksiä, blogikirjoituksia ja chat-viestejä. Järjestön mukaan Homeland Security on perustanut myös lukuisia väärennettyjä Facebook- ja Twitter-profiileja, joiden avulla he voivat seurata epäilyttävien henkilöiden toimia yhteisöpalveluissa.

EPICin mukaan on tiettyjä sanoja, joita tarkkaillaan aktiivisesti. Eli mikäli et halua joutua Yhdysvaltalaisten agenttien erikoissyyniin, ei kannata kirjoitella seuraavia sanoja / sanapareja käyttäen: human to animal, infection, collapse, outbreak ja illegal immigrants.

Lakijuttunsa myötä EPIC haluaa oikeuden nähdä agentuurin tavallisista ihmisistä tallentamat tiedot, mutta turvallisuuspalvelu ei ole ideasta kauhean innoissaan. Järjestö oli pyytänyt tietoja jo huhtikuussa, mutta tietoja ei herunut. Nyt EPIC onkin kääntynyt lakimiesten puoleen.

Lähteet: Courthouse News Service