Hyppää pääsisältöön

Aku Hirviniemen kuvausryhmän rahat varastettiin

Aku Hirviniemen kuvausryhmä joutui suunnitellun varkauden kohteeksi Buenos Airesissa, kun Aku ja 7 ihmettä -ohjelmaa kuvattiin.

Aku Hirviniemi // Kuva: Iida Korhonen

Aku ja Seitsemän ihmettä -ohjelmassa näyttelijä Aku Hirviniemi käy ihmettelemässä – ohjelman nimen mukaisesti – maailman seitsemää ihmettä. Vähemmän ihmeellinen tapahtuma sattui kuvausten yhteydessä Buenos Airesissa, sillä ohjelman tuottajan laukusta varastettiin tukku rahaa.

- Opas oli huolissaan, että meille sattuu jotain ja hän peitteli meidän matkatavaroita lentokentällä. Laitoimme sen hysterian piikkiin, Hirviniemi muistelee.

Hän epäilee tiedon hintavista kuvausvarusteista ja ulkomaalaisesta kuvausryhmästä kantautuneen nopeasti eteenpäin heti Buenos Airesin kentälle saavuttuaan.

- Tullimiehet toivottivat tervetulleiksi vähän yli-innokkaasti. He olivat varmaan soittaneet kavereilleen, että sieltä tulee suomalainen kuvausryhmä, jolla on kivasti kallista kuvauskalustoa mukana.

Kun kuvausryhmä oli päässyt hotellille, saapui aulaan myös muutama ulkopuolinen ihminen. Hotellin henkilökuntaa ja kuvausryhmää harhautettiin.

- Siinä ne pyöri, ja pikkutakki heitettiin tuottajan kassin päälle, josta vietiin 5 000 dollaria sekä tietokoneet ja kaikki. Jouduin sitten myymään itseäni, että saatiin hommat kuitattua, Hirviniemi kertoo.

Aku ja 7 ihmettä -sarja alkaa lokakuussa Maikkarilla. Sarjassa Hirviniemi käy ihmettelemässä Iguassun putouksia, Petran kaupunkia, Taj Mahalia, Kristus-patsasta, Halongin lahtea, Machu Picchua ja Kiinan muuria.

Lähteet: YleX Aamu