Hyppää pääsisältöön

Airbnb-majoittajan kauhukuva toteutui: Vuokraaja ei lähdekään asunnosta

Airbnb-majoittaja sai riesakseen vuokralaisen, joka ei suostu lähtemään pois asunnosta. 30 päivän majoittumisen jälkeen vuokralaisen irtisanominen mutkistuu.

Airbnb-kohteita löytyy myös Suomesta.

Jakamistalouden menestyneimpiin keksintöihin lukeutuvasta Airbnb-majoitussivustosta on paljastunut uusi ongelma Yhdysvalloissa. San Francisco Chronicle kertoo 39-vuotiaasta naisesta, jonka Airbnb-kohteessa asuu tällä hetkellä kaksi miestä ilmaiseksi.

Kaksikko vuokrasi asunnon alunperin kuukaudeksi ja maksoi vaaditun summan ennakkoon. Kuukauden jälkeen he ovat kuitenkin jääneet asumaan ilmaiseksi asuntoon, eivätkä suostu lähtemään pois. Lisäksi majoittajaa on uhattu sähköpostitse oikeusjutulla, mikäli hän katkaisee asunnon sähköt. Perusteeksi on mainittu muun muassa se, että vuokralaisen kallis espressokeitin on kärsinyt kiinteistön huonolaatuisesta hanavedestä. Lisäksi vuokralaiset ovat vedonneet siihen, että he tarvitsevat sähköä hoitakseen päivittäin arvokkaita liiketoimiaan asunnosta käsin.

Oikeudellisesti tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että lain mukaan majoittujalla on 30 päivän asunnossa oleskelun jälkeen vuokralaisen oikeudet. Vuokrasuhteella on siis San Francisco Chroniclen mukaan 3-6 kuukauden irtisanomisaika.

Majoittaja kertoo tilanteen olevan kuin kauhukertomuksesta. Hän arvostelee Airbnb:tä siitä, ettei startup-yritys ole varautunut ongelmien varalle. Majoittajan mukan yritykseen on ollut todella hankala saada yhteyttä. Airbnb:n kerrotaan kiinnostuneen ongelmasta sen jälkeen, kun asia alkoi saamaan julkisuutta sosiaalisessa mediassa ja paikallisessa lehdessä.

Airbnb on myöhemmin pahoitellut asiakaspalvelunsa hidasta toimintaa. Yrityksen edustaja on kertonut tiedotteessa, että vääryyden uhriksi joutunut Airbnb-majoittaja saa tililleen kaikki rästissä olevat vuokrat. Airbnb on myös luvannut tukea tilanteen selvittämisessä.

Lue myös:

Airbnb-sivusto ei kiinnosta verottajaa

Airbnb:n uusi aluevaltaus – Kaliforniassa Ravintolapäivä on pian joka päivä

Lähteet: San Francisco Chronicle