Hyppää pääsisältöön

Äänestystulos: Tässä on ylivoimaisesti ikimuistoisin Bond-kätyri

YleX:n Ikimuistoisin Bond-kätyri -äänestyksen voittaja on Jaws eli Rautahammas.

James Bond -leffojen pahis Jaws eli Rautahammas. Tunnettiin myös nimellä Leuat. // Kuva: MGM

YleX muisteli unohtumattomia Bond-elokuvien pahisapureita Tappava hattu, rautahampaat ja säväyttävä rakkaus – äänestä ikimuistoisin Bond-kätyrijossa valittiin ikimuistoisin kätyri. Kisaan ei otettu mukaan Le Chiffren tai Goldfingerin kaltaisia pääpahiksia, vaan tällä kertaa keskityttiin sivurooleissa esiintyviin roistoihin. Äänestys järjestettiin syksyn aikana menehtyneiden Bond-näyttelijöiden Richard Kielin ja Geoffrey Holderin kunniaksi.

74-vuotiaana pois nukkuneen Richard Kielin esittämä Rautahammas voitti kilpailun ylivoimaisesti. Hahmo sai 61% kaikista annetuista äänistä. Jaws eli Rautahammas esiintyy useassa Bond-elokuvassa. Hahmo puree läpi kaapelin ja voittaa tappelussa vaikka haiparven. Kuuraketti-elokuvassa Jaws saa tyttöystävän ja vaihtaa lopussa puolta hyvikseksi. Rautahammasta esittävä, 217 cm pitkä Richard Kiel sairasti gigantismia eli jättikasvua.

Toiseksi eniten ääniä sai Bondin arkkivihollisen Ernst Stavro Blofeldin valkoinen kissa, joka lunasti 17% kaikista annetuista äänistä. Kissa on niin ikimuistoinen osa Blofeldin hahmoa, että myös Austin Powers -elokuvien Blofeld-parodiahahmolla on valkoinen kissa.

Kolmanneksi suosituin Bond-kätyri on 007 ja Kultasormi -elokuvassa nähtävä mykkä kätyri Odd Job, jonka erikoisuus on tappavan terävä heittohattu. Toshiyuki "Harold" Sakatan esittämä Odd Job sai 9% äänistä.

Onnittelut voitosta, Rautahammas!

Lue myös: 

Tappava hattu, rautahampaat ja säväyttävä rakkaus – äänestä ikimuistoisin Bond-kätyri