Hyppää pääsisältöön

Äänestystulos: Enemmistö YleX:n kuuntelijoista käy aktiivisesti live-keikoilla

YleX:n kuuntelijat käyvät mielellään live-keikoilla.

Ruisrockin yleisöä // Kuva: Tomi Mikola/ YleX

YleX Jatkot kysyivät Illan valinta -osiossa, käytkö musiikkikeikoilla. Enemmistö eli 55 prosenttia vastanneista kertoi, että he käyvät harva se päivä keikoilla. 45 prosenttia puolestaan vastasi, että hyvä jos kerran vuodessa.

Näin vastaajat perustelivat kantaansa:

- Käyn jonkun verran keikoilla, noin kolme kertaa viikossa. Live-musa on aina live. Lippuhinnat ovat vaan vähän karanneet käsistä, nimimerkki Gayggailija kommentoi.

- Käyn ehkä kerran pari vuodessa, yleensä teen festarireissun jonnekin etelään. Täällä pohjoisemmassa Lapissa ei niin usein mitään hyviä musiikkikeikkoja osu kohdalle, eikä kovin kauas ole järkevää lähteä joka viikonloppu tai edes harvemmin rokkailemaan. Jos lempibändi tulee esiintymään Suomeen, niin silloin kyllä lähden matkaan ajasta, paikasta ja rahasta riippumatta, Jane kirjoittaa.

- Käyn! Se on yksi mun elämän ykkösjutuista, tietty vähän kallis sellainen. Menen vaikka yksin, jos ei seuraa löydy. Viimevuonna tuli käytyä ainakin Walk The Moonin, Bon Jovin, Robbie Williamsin, The Nationalin ja Hurtsin yksittäiskeikoilla plus siihen tietty päälle muutamat festarit. Tänä vuonna Robbie Williamsin lisäksi vielä edessä ainakin Lissie, Fink ja The 1975 festareiden lisäksi, Silja kertoo.

- Itse en käy juuri koskaan keikoilla, jokusen kertaa olen käynyt ja nauttinut olen kovasti, mutta parina kertana kanssafanittajat ovat olleet kauhean töykeitä puheiltaan ja on tönimistä, niin menee itse asiasta fiilikset. Lisäksi keikkapaikat otetaan liian usein liian täyteen, Fiilistelijä perustelee.

- Ostan levyjä ja käyn keikoilla aina, kun sadan kilometrin säteellä on joku hyvä bändi. Festarien jonotukset ja örveltäjät eivät kiinnosta ja lisäksi niissä on aina täysin käsittämätön kattaus. Mokoma ja Robin peräkkäin. Joskus tulee käytyä festareilla katsomassa yksi ja ainoa hyvä bändi ja sitten kotiin, ihanan kallista, Keimo keikkailija kommentoi.

- YleXPop Tampereella viime kesänä on ainoa, joka on tullut käytyä katsomassa. Kavereille olen puhunut, että "miten olis keikalle", mutta ei ketään kiinnosta lähteä seurakseni. Nyt ihan sikana tekisi mieli Blockfestiin saapua. Anon kirjoittaa.

- Niin musiikki kuin urheilukin on parasta livenä. Käyn aina, kun kaupunkiin tulee hyviä keikkoja ja olen valmis lähtemään hyvän keikan takia vaikka ulkomaille, Tiina sanoo.

Lähteet: YleX Jatkot