Hyppää pääsisältöön

97-vuotias isoisä tekee uskomatonta taidetta Microsoft Paintilla

Vieläkö muistat Microsoft Paintin? Harva sitä enää käyttää, mutta 97-vuotias Hal Lasko luo tuolla varsin alkeellisella instrumentilla uskomattomia taideteoksia.

97-vuotias Hal Lasko maalaa Microsoft Paintilla // Kuva: Screenshot /Vimeo /Ryan Lasko

Pikseli-pappana lähipiirissään tunnettu yhdysvaltalainen 97-vuotias Hal Lasko sai ensimmäisen tietokoneensa 15 vuotta sitten, ja hänen pojanpoikansa opastivat pappansa Microsoft Paintin saloihin. Graafisena taiteilijana nuorena miekkosena työskennellyt Lasko ihastui tuohon instrumenttiin välittömästi ja alkoi rakennella ohjelmistolla mitä kauniimpia kuvia.

- Kun ostimme hänelle koneen tiesin, että minun oli näytettävä hänelle Microsoft Paint. Hän todella piti siitä, mutta vasta pari vuotta koneen hänelle ostettuamme tajusimme, kuinka tärkeä se hänelle todella oli, kertoo Pikseli-papan pojanpoika, Ryan Lasko.

Hal Lasko kärsii silmänpohjan rappeumasta, jonka vuoksi hänen näkönsä on hyvin huono.

- Kun näköni huononi ajattelin, että päiväni maalarina olivat ohi. Tietokoneella pystyn kuitenkin suurentamaan niin hyvin, että pystyin jatkamaan maalaamista, Lasko kertoo.

Pikseli-pappa tekee kovin alkeellisilla Microsoft Paintin työkaluilla varsin vaikuttavaa jälkeä. Taideteoksensa miekkonen käy tulostamassa liikkeessä ja on hyvin tarkka siitä, että pikseleiden kuuluu erottua myös printissä. Tällä hetkellä Laskon taidetta on esillä ohiolaisessa vanhainkodissa.

Lähteet: Gizmodo