Hyppää pääsisältöön

28 vuotta riitti - Metallica lähti omilleen ja perusti levy-yhtiön

Metallijättiläinen Metallica on perustanut oman levy-yhtiön: Blackened Recordings.

Metallica // Kuva: Universal

Samaan syssyyn yhdysvaltalainen rockyhtye on ottanut haltuunsa kaikki oikeudet niin tähän mennessä julkaistuihin kappaleisiin ja videoihin kuin tuleviin julkistuksiin.

Tapahtuma juontaa vuonna 1994 Metallican ja Warner Musicin solmimaan sopimukseen, joka palauttaa kaikki biisioikeudet bändille tietyn ajan kuluttua - ja tämä aika kului loppuun eilen 30. marraskuuta 2012. Samalla loppui Metallican ja Warnerin 28 vuotta kestänyt "suhde".

- Olette voineet kuulla meidän puhuneen tästä kerran, kahdesti tai tuhansia kertoja: aina on ollut kyse siitä, että haluamme olla itse viimekädessä vastuussa omista tekemisistämme, hittiyhtyeen kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa luki.

- Blackened Recordingsin perustaminen tarkoittaa täydellistä itsenäisyyttä ja se asettaa meidät kuskin paikalle. Nyt tähtäämme tekemään lisää musiikkia ja julkaisemaan sitä omalla, omaperäisellä tavallamme, jatkui Metallican runoilu.

Joulukuun 10. päivä ilmestyvä live-DVD Quebec Magnetic on täten Metallican uuden indielafkan ensimmäinen julkistus. Uutta levyä odotellaan puolestaan julkaistavaksi ensi vuoden puolella.

Lähteet: Digital Spy