Nyt soi:

Biisilista netissä ohjelman jälkeen.

 

Perjantai-illan saaliit!

Tänä perjantaina soitetaan kuulijoiden illan saaliita, eli uusia biisejä joihin on viime aikoina ihastunut. Toivo musiikkia TÄÄLTÄ, ja muista perustella biisitoiveesi hyvin!

YleX:n Viikon Albumi: Wiidakko - Wiidakko

7.11.2011 klo 09:00, päivitetty 2.12.2011 klo 16:29 | Juhani Kenttämaa | Kommentit (12)

Suomenkielisen energisen poprockin prinssit laukkaavat omaa nimeään kantavalla albumillaan vahvemmin kuin koskaan. Alta pois, täältä tulee Wiidakko!

Modernin kotimaisen rockin uudeksi suunnannäyttäjäksi luonnehdittu Wiidakko on kulkenut kivisen polun edellisten albumisessioittensa jälkeen.

- Onneksi muhkuraisen tien maisemat ovat olleet kauniita!

Kitaristi Juho viittaa sanoillaan siihen, että aikaisempien julkaisukuvioiden hankaloitumisen, tyhjäkäynnin ja turhautumisen keskellä bändin jäsenten välit eivät rakoilleet, vaan koko porukka on uskonut tekemiseensä ja onnistumiseensa paineista huolimatta. Nyt viisikolla on uusi julkaisuväylä, narut paremmin omissa käsissä ja kova kuhina uuden levyn potentiaalista nostaa bändi kokonaan uuteen sarjaan. Niin ja uransa paras albumi julkaisuvalmiina.

- Jos olisimme tehneet levyn vuotta aikaisemmin, siitä olisi tullut huomattavasti huonompi, kertoo Wiidakon laulaja Markus, jonka mielestä kypsyttelyaika oli välttämätön uuden levyn onnistumisen kannalta.

Wiidakon kolmas on perustellusti kypsytelty albumi, jossa ei tunnu löytyvän mitään ylimääräistä. Kaukokaipuu, kaiho, menettämisen pelko ja rakkaus ovat pääosissa Wiidakon viimeisimmälläkin albumilla, joka on myös viimeinen osa bändin jatkuvassa Itä-Eurooppa tematiikassa. Uuden musiikin aamuvuoron tehonakin soinut Odessa on päätepysäkki Varsovasta Tonavaa pitkin kulkeneella reissulla, joka on kestänyt kolmen Wiidakon albumin verran.

Kaikesta taiteilisuudesta huolimatta kyseessä on rehellinen rock-albumi, jonka takana koko Wiidakon porukka seisoo ylpeänä, vaikka itse äänityssessiot läpikäytiin epäortodoksisissa tunnelmissa. Bändin laulaja Markus oli studioajan alun kuukauden opintomatkalla Tsekeissä, minkä jälkeen hän kimposi suoraan studioon havaitakseen, että levyn alkuperäistä suunnitelmaa oli äänityssessioiden aikana muutettu osaltaan jopa todella radikaalisti. Alkoi laulujen raju uudelleensovitus ja -kirjoitus, jonka Markus hoiti tiiviissä yhteistyössä tuottajan, Iconcrashistakin tunnetun Jaani Peuhun kanssa.

- Jaani istui samassa huoneessa kanssani, missä lauloin. Vaikka ratkaisu tuntui aluksi omituiselta, eikä itse laulamisesta meinannut hänen välittömän länäolonsa takia tulla mitään, saimme vokaalit lopulta nauhalle parhaalla mahdollisella tavalla.

Keskeisimmät kappaleet tuolta albumilta on kuultavissa viidessä palassa, kun Wiidakon laulaja ja kitaristi saattelevat lapsensa YleX:n kuulijoiden tykö joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- ja iltavuorossa.

Kuuntele haastattelu tästä:

Kommentointi

Kommentit (12)

Muutaman biisin olen kuullut nyt tän viikon levyn tiimoilta ja vaikuttaa ehdottomasti mielenkiintoselta levyltä. Pitää kuunnella lisää.

>Kati 11.11.2011, 20:28

Unohdinpa mainita tuossa vielä että tästä Laika vs. Lassie -biisistä innostuneena tosiaan lähdin kommenttiani Wiidakosta kirjoittamaan, pää kun ei tähän kellonaikaan enää ole virkeimmillään.

>Ruuti 10.11.2011, 23:37

Kuulin tänäaamuna ensimmäisen kerran kyseisen biisin, kappale oli kun tabascolla terästettyä tequilaa jo ensimmäisen kertosäkeen kohdalla, todella upeaa saundia! Nyt olen niin addiktoitunut tähän karvaiseen rallatukseen että yrittänyt kaikkialta etsiä tätä biisiä korvieni tyydyttämiseksi, joskin heikoin tuloksin. Ehdottomasti tämän synkän alkutalven eniten odottamiani levyjä jo eilen julkaistun Sauruksen lätyn lisäksi, toivottavasti kuullaan X:n soitossa useamminkin!

>Ruuti 10.11.2011, 23:35

jesjes! mahtavaa! oon kans oottanut tätä levyä niin paljon. :)

>Tintti 10.11.2011, 20:11

Hitto, että oon odottanut tätä levyä. Jee!!!

>Maradona 09.11.2011, 17:32

Tän pitäis olla Vuoden Levy eikä Viikon Levy:)

>Otto 08.11.2011, 14:52

Mahtava homma!

>Peppi 07.11.2011, 20:04

Tätä on odotettu. Ja paljon!

>Petter 07.11.2011, 18:06

En malta odottaa!

>Minttu 07.11.2011, 17:50

yum!!!

>Anonyymi 07.11.2011, 15:11

JESH!!!!!! :) me like it!

>Anonyymi 07.11.2011, 13:02

Tää on parasta. Tai vähintäänkin hyvää!

>Anonyymi 07.11.2011, 11:23

Soittolista

Viikon Tehot

Viikon albumi

  • Super8 & Tab - Unified

    Pepepepeperrrjantai! Ihan kärkeen niitataan tanssikengät tanssijalkoihin ja tampataan kevyesti! Soitossa Axwell^Ingrosso, Oliver Heldens + K Stewart ja synamusiikin isukki Giorgio Moroder!

    YleX:n Viikon albumina soi trancekaksikko Super8 & Tabin Unified!

    Kuuntele Viikon albumia!

Muualla Yle.fi:ssä