Sunnuntaitervehdys!

YleX Viikonlopussa rentoa sunnuntaiseuraa tarjoavat Tommi ja Timppa.

Puoli kahden jälkeen avataan Morkkispuhelin!
Soita 09-148 28 22 ja avaudu! Parhaalle tarinoijalle lähtee palkinnoksi YleX pipo.

Kysy mitä vaan ja tuu messiin meidän kanssa YleX Pikkujouluihin!

Twitterissä kuhisee: #ylexvkl

Disco Ensemblen uuden albumin työstö oli kuin hiihtäminen: ikävä mutta palkitseva suoritus

16.9.2012 klo 23:13, päivitetty 19.10.2012 klo 15:35 | Juhani | Lähde: YleX Viikon albumi -haastattelu | Kommentit (7)

YleX:n Viikon albumina soi Disco Ensemblen Warriors.

Satakunnan kansainvälinen rock-ylpeys Disco Ensemble julkaisee viidennen albuminsa Warriorsin perjantaina 21.9. Nimensä albumi on saanut työtelijään ja pitkälle venyneen tekoprosessiin mukaan soturihengestä.

- Bändissä oleminen on aina joukkuepeliä ja tietynlaista keskinäistä ja ulkopuolista taistelua. Se on sen verran erikoista elämää, että tulee väkisinkin ulkopuolinen tunne, joka on omiaan nostattamaan taisteluhenkeä, kertoo bändin laulaja Miikka Koivisto.

Warriorsin kannessa komeilee värikäs toteemipaalu, joka on väsätty Miikkan piirustusten pohjalta. Siinä komeilee neljä eläintä: pöllö, karhu, kala ja kissa. Eläimet kuvastavat nelikkoa, mutta eri eläimen viitta kiertää päivien ja tunnetilojen mukaan eri bändinjäsenillä jatkuvasti. Kala on basisti Lasse Lindforsin suosikki.

- Kala on kaikista epäagressiivisin noista ihan senkin takia, että se on asetettu toteemiin sivuprofiilissa. Selkeästi rauhallisin näistä neljästä.

Albumia alettiin tekemään jo yli vuosi sitten Disco Ensemblen treenikämpällä, jonka kaaoksesta päätettiin siirtyä oikeaan studioympäristöön, ja ottaa mukaan mm. Jenni Vartiaisen, Anna Puun, Asan ja Mariskan tuottajanakin tunnettu Jukka Immonen. Enimmäkseen iskelmäpoppia työstäneen miehen mukaantulo toi tervetullutta tuulahdusta neljän kontrollifriikin työtapoihin.

- Erilaiset lähtökohdat loivat molemminpuolista mielenkiintoa. Emme tarvineet mukaan mitään "bändijäbää", vaan tuottajan, jolla on selkeästi uudenlainen näkökulma tekemiseemme. Alkuun työtapojemme yhteensovittaminen vei aikaa, mutta lopputuloksesta tuli loistava. Jukka keskittyi kappalemateriaaliin siinä, missä me halusimme viilata yksityiskohtia. Tuottaja ei päästänyt meitä studioon, ennen kuin meillä oli tarpeeksi julkaisukelpoista materiaalia, Lasse ja Miikka kertovat pitkittyneestä prosessistaan.

Pitkän puurtamisen jälkeen olo on bändillä kuitenkin helpottunut ja onnellinen. Miikka kiteyttääkin koko koettelemuksen osuvaan vertaukseen:

- Albumin tekeminen on kuin pitkä rasittava hiihtolenkki, johon on vain ryhdyttävä. On kaiken pakkasen pureman raaivoamisen arvoista nauttia olosta sen jälkeen takkatulen ääressä kuuman kaakaon kera. Sillä hetkellä voi vain olla tyytyväinen itseensä, että jaksoi käydä kunnialla sen taas läpi.

Kuuntele Lassen ja Miikan tarinointia Disco Ensemblen levystä

Kommentointi

Kommentit (7)

Kommentteja Spade Is the Anti-Heart -kappaleen aikana:

Väähän tylsä biisi. Oon tykänny enemmän niistä muista. -Eskotus

No pyrkele, onpas räminää. Tässähän on oiva meno, vähän räkästä ja siististi kasattua sekasin -samppa

Voisko ystävällisesti soittaa jotain hyvää? Pitäs jaksaa siivota,mut ei tämmöst kuunnelles kyl tuu siivousintoo...

hyvä juhani, valitsit oikeen kappaleen! -liisi

>Juhani_YleX 21.09.2012, 10:21

Disco Ensemble oli täydellinen livenä ♥ (Lehtiä Ilosaaressa)

>♥ 20.09.2012, 17:29

Kommentteja Your Shadow -kappaleen aikana:

Kiitos Ylex kun levy DE:n levy kuunneltavissa netissä!

Ei oiken mun makuun tää DE! -SOS

Disco Ensemble menettää monia kuuntelijoita tämän levyn myötä. AIvan liian pehmeää. -Henkka

Voi naapuriparkoja kun tämä levy pamahtaa huomenna postissa. Ihanan tuttua, mutta niin erilaista.

Liekö lähestyvän viikonlopun syytä, mutta tänään on kaikki kuulostanut aika hyvältä, energiseltä ja fiilisteltävältä biisiltä. Tässä biisissä myös kivaa kikkailua ja meininkiä. -stormis

Tää on iha jees:) omalaatunen^^ -yks:

>Juhani_YleX 20.09.2012, 10:23

Aivan mahtavaa settiä. Hetken pelkäsin, että "Second Soul" tulee olemaan kirkkaasti levyn ykköshitti. Täytyy sanoa, ensimmäisen kuuntelukierroksen jälkeen pelko oli ihan täysin turha, jo introsta lähtien tuli kylmät väreet.

En ole "die hard" fani, olen kyllä pitänyt kaikista teidän levyistä ja tämä uutukainen on erittäin raikasta vaihtelua verrattuna. Tuntuu kuin Disco Ensemble olisi kasvanut vuosien varrella, todellakin voi kehittyä menettämättä identiteettiä. Minusta tämä uusin levyn on osoitus siitä.

Hatun nosto koko bändille!

>speedy 20.09.2012, 07:47

Kommentteja Chinese Swordin aikana:

Loistavaa!!! Nään jo itteni loikkimassa tän tahdissa hiki päässä. -inneJ

Komee biisi, jossa tehoo riittää. Eikä jää liian tylsäks, kun vaihtelevuutta. Disco Ensemblen uus levy on helmi, mut vaatii kyl enempi kuunteluu. Kaikki tsipaleet ei aukee ensikuuntelulla. Tää tykittäis kyl kovaa livenä! Jee!

itselle tulee joissain kohdin offspring mieleen tästä :)

Ihan mieletön energia tässä biisissä! Tää on se bändi, joka oli ihan raaka ja räkänen Viper Ethicsillä. Ihan tulee tippa linssiin! Ihanaa ihanaa!

Tästä tulee mieleen Blin-182, hassua. -miinaharava

>Juhani_YleX 19.09.2012, 10:41

Kommentteja I've Seen the Futuren aikana:

Mainio veto, Disco Ensemblelta!

Tämä on MAHTAVA, kiitos Pori!

Ai ai buja buja! Nyt lähti aamu käyntii todella suklaisesti!!! Nyt on riffissä testikkeliä! Kaikki osat vaan toimii ja saa hevimiehenki pogoomaa kalsareissa! Nam nam hyvää kakkaa!!!!! -Steelbeast

Ei tää nyt kyllä lähde. Biisissä ihan hyvä meininki, mutta laulajan äänen takia en tykkää. Lisäksi tää on taas näitä biisejä joissa vaan hoetaan yhtä ja samaa asiaa.... -stormis

Kuulostaa paremmalta ku second soul! tarttuvampi :) -laura

>Juhani_YleX 18.09.2012, 10:27

Kommentteja Eartha Kittin aikana:

Eka sinkku oli ihan paska, mutta nyt räjähtää! Hiano kappale -hege

En pääse yli tuosta lehmänkellosta. Ei pysty kuulemaan enää mitään muuta tästä biisistä

vaikka the rasmuksen kappale oli huomattava parannus entiseen, ei se silti ole lähellekään yhtä hyvä kuin uusi disco ensemble -ulmis

No nyt on heräämisbiisit kohdallaan. Juuri sopivissa määrin meininkiä ja rauhallisuutta. Kyllä tämä hereillä pitää, mutta ei herätä mitään sen suurempia tunteita. -stormis

>Juhani_YleX 17.09.2012, 10:25

Soittolista

Viikon Tehot

Viikon albumi

  • Atomirotta - I

    Perjantai on ruotsalaisen musiikin juhlaa! Soitossa kohta Tove Styrke ja Snoh Aleegra + Common. Lisäksi kuullaan tanssittavaa kotimaista indierokkia The Siren Brothersilta.

    Pian Viikon albumina kuunnellaan Atomirottaa!

    Kuuntele Viikon albumia!

Muualla Yle.fi:ssä